Hier moet je op letten bij het geven van relatiegeschenken

Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn om een relatiegeschenk te geven. Bijvoorbeeld omdat je een jarenlange samenwerking wilt vieren, iets speciaals wilt doen voor het jubileum van een collega of misschien zelfs wel omdat je iets wilt uitdelen aan consumenten op een beurs of congres. Relatiegeschenken zijn er in alle soorten en maten en kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Handig, maar dat maakt het ook direct een stuk lastiger om het juiste geschenk te vinden. Want waar let je op? 

Houd rekening met de kwaliteit van het geschenk 

Het kan heel verleidelijk zijn om voor goedkopere opties te kiezen. Waarom zou je immers ongelooflijk veel geld uitgeven als je in grote getalen geschenken moet kopen? Als ondernemer doe je er toch juist alles aan om geld te besparen? Misschien. In dit geval is het echter beter om je niet in de verleiding te laten komen en juist voor een iets duurder product te kiezen. Wees je namelijk goed bewust van de kwaliteitsverschillen. Als je een product cadeau geeft van slechte kwaliteit, dan kan dit ook een slechte indruk achterlaten bij de ontvanger. 

Hoe wil jij dat ze jouw bedrijf zullen zien? Niet als bedrijf dat genoegen neemt met slechte kwaliteit om zo goedkoper uit te zijn. Kies daarom voor kwalitatieve sites zoals www.premiumwereld.nl/ en investeer in goede geschenken. Uiteindelijk betaalt dit zich dubbel en dwars terug. 

Weet wat je wil bereiken 

Bedenk goed waar het relatiegeschenk voor dient. Wat wil je hier precies mee bereiken? Lukraak producten kopen en laten bedrukken is nooit een goed idee. Je wilt immers wel een boodschap toevoegen. Het is zonde van je geld om zomaar wat dingen te kopen als deze het doel uiteindelijk missen. De kans is groot dat deze uiteindelijk direct opzij worden gelegd of zelfs in de prullenbak belanden. Zonde! 

Daarom is het belangrijk dat het geschenk niet alleen past bij de gelegenheid, maar ook bij de doelgroep. Wie worden de ontvangers en op welke plekken worden de geschenken uitgedeeld? Zitten er bijvoorbeeld vooral sportliefhebbers in jouw doelgroep? Dan is een bidon bedrukken een heel goed idee. Dit is iets waar ze écht iets aan hebben en wat vrijwel gegarandeerd gebruikt gaat worden. 

Wees origineel 


Er zijn van die artikelen die al van oudsher worden gebruikt als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan pennen. Een pen is misschien wel het meest gekozen relatiegeschenk wereldwijd. Erg origineel is het dan ook niet, maar stiekem is het wel altijd fijn en leuk om er één te krijgen. Van pennen kan je immers nooit genoeg hebben. 


Wil je echter meer indruk maken en bovenal origineel blijven? Dan is het slimmer om toch op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Bedenk daarom goed wat past bij de ontvanger en de situatie en stem hier het cadeau op af. Een origineel cadeau zal veel langer in het geheugen van de ontvanger gegrift staan.